Egészség


TTI = testtömeg/(testmagasság*testmagasság)

A TTI (TestTömeg Index) vagy angol rövidítéssel BMI (Body Mass Index) kiszámításakor a testtömeget kilogramban a testmagasságot méterben adjuk meg. A normál érték 20-24 kg/m2 között van.
Az ideális BMI fenntartásához egyfelől a táplálkozás során felvett, másfelől a testmozgással leadott kalóriákra kell odafigyelni.

Kalkulátorok:

"Egy átlagos felépítésű, egészséges szervezetnek naponta 33-35 kcal-ra van szüksége testsúlykilogrammonként. Ez egy körülbelüli érték, ezt a számot befolyásolhatja, az egyén alapanyagcseréjének a sebessége is. Fontos tudni azt is, hogy a kapott szám, a korral előre haladva fokozatosan csökken. "
Forrás: jegeskave.hu

Kalóriatáblázatok:

Kalóriaszükséglet:

Kalóriafelvétel - táplálkozás:

Kalóriafelhasználás - mozgások:

Bióételek:

Étrend kiegészítők:

Fogyás:

Életmódváltás:


Mozgás:

A sportoláskor szervezetünk aerob és anaerob tartományban dolgozhat. Folyamatos testmozgásnál a pulzus és a légzés ritmusa megemelkedik, így növekszik a zsírégetés. Ha ekkor a szervezet elegendő oxigént kap, akkor aerob mozgásról beszélünk. A fogyáshoz, a BMI beállításához és tartásához  javasolt alacsony intenzitású mozgásforma, ami lehet kitartó (35-40 perc) futás, kocogás, kerékpározás, úszás. Amennyiben a megterhelés túl erős, akkor nem jutunk elég oxigénhez, ezáltal a szervezet több szénhidrátot használ fel, és gyakorlatilag az anaerob tartományba érünk.
Izomerősítéshez, izomtömeg növeléséhez alkalmazott intenzív mozgásforma.
"A zsír csak egyetlen szövetben ég el: az izomban. Ebből következik, hogy minél több az izomszövetünk, annál gyorsabb a fogyás. Ezért téved igen nagyot az, aki csupán táplálék megvonással akar fogyni, ugyanis mindjárt az elején lerombolja a zsírégető kemencéit."
Forrás: http://herbaelet.hu/testmozgas.html

Nordic walking:

Sportszer:

Kerékpár:

Futás:

Sportruházat:

Adidas:

Nike:

  Mérettáblázat: http://www.adidaswebshop.eu/index.php?inc=page&ref=4


  Jóga:

  Meditáció:


  Orvosi tanácsok:

  Gyógynövények:


  Hipertónia:

   Apnoe:

  Fórumok:

  OEP:

  CPAP:

  CPAP készülékek:

  ResMed:

  ResMed maszkok:

  További gyártók oldalai:

  Download - CPAP adatfeldolgozó programok:

  Nincsenek megjegyzések:

  Megjegyzés küldése